Op de Belgische kampioenschappen Trampoline en Tumbling in Hechtel Eksel hebben de gymnasten van Corpus Sanum Herentals, het voorbije weekend, niet minder dan 5 medailles gewonnen.

De hoofdvogel werd afgeschoten door Roxane Geeraerts die bij de miniemen de Belgische titel won op de Trampoline.

Het begon op zaterdag met Dubbelmini echter minder goed dan verwacht. Corpus Sanum had 3 à 4 favorieten om kampioen te worden. Ze presteerden allemaal ondermaats en maakten hier en daar teveel fouten. In de categorie miniemen kwam Britt Caers niet verder dan een 7° plaats en in haar laatste reeks verloor Roxane Geeraert haar leiderspositie en moest tevreden zijn met zilver. Belofte Yoni Verdonck bereikte zonder problemen de finale, maar in haar eerste reeks maakt ze een zware landingfout en kwam niet verder dan een 5° plaats. Topfavoriete bij de seniors Anouschka Boons sprong al haar reeksen door, maar had ook te grote foutenlast voor de titel en werd "slechts" 2de. Haar teamgenote Dorien Glassee ging in de voorronde al zwaar onderuit en kon in de finale enkel nog brons uit de brand slepen. Grote winnaar was een andere club uit de Kempen: Altis Hulshout. Zij wonnen met Anna Hulsens (miniemen), Dieke Bruwier (beloften) en Tori Vets (juniors) onverwacht, maar meer dan verdiend 3 Belgische titels.

Veel deelnemers en grote concurrentie zondag op Trampoline. Bij de miniemen haalden 2 Herentalse gymnasten de finale. Op een zeer mooie 5° plaats eindigde Britt Caers op een nipte achterstand van het podium. Na de Voorronde stond Vlaams kampioene Roxane Geeraerts op een 3° plaats. In de finale stak Roxane nog een tandje bij en haalde haar achterstand op om haar eerste Belgische titel te winnen. In de olympische discipline Trampoline ook de eerste titel in de geschiedenis van Corpus Sanum. Belofte Yoni Verdonck miste op een haar de finale en bleef ontgoocheld achter met een 9de plaats. Bij de seniors stond Anouschka Boons op een onverhoopte 3° plaats na de voorronde en kon die na de finale behouden. Voor Anouschka dus ook 2 medailles in evenveel dagen.

Met deze 5 medailles en één titel mag Corpus Sanum best tevreden zijn, maar voor dezelfde moeite hadden er meer kampioenen kunnen zijn. Op zondag 13 mei organiseert de club nog de 14° Memorial Bjorn Serneels en in het verlegd weekend van OLV Hemelvaart neemt de Trampolineploeg van Corpus Sanum deel aan een Internationaal toernooi in Zweden.

Foto's:Roxane Geeraerts op podium en in actie.